MICROALGEN

Microalgen: een krachtig micro-organisme

Hoewel onze planeet Aarde meer dan 4.5 miljard jaar oud is, gaat het eerste leven niet meer dan 3.5 miljard jaar terug.
De microalgen vormden de basis van de levensontwikkeling van onze planeet en hebben veel voordelen om een van de basispijlers te worden om de hele mensheid in de toekomst te kunnen voeden.

De snelle groei en het vermogen om zich aan te passen aan het mariene milieu kunnen de grootschalige productie van vele soorten superieure algen mogelijk maken. Bovendien bevatten ze vanuit voedingsoogpunt belangrijke stoffen, naast stoffen met biologische activiteiten die helpen bij het voorkomen van veel ziekten.

Microalgen zijn de eerste schakel in de mariene voedselketen en daarom een essentieel onderdeel van ons leven. Ze zijn verantwoordelijk voor het leveren van 70% van de zuurstof die we inademen door fotosynthese, en zijn ook de motoren van voedselcreatie door de opname van licht, fosfor, kooldioxide en sommige mineralen. Microalgen zijn fotosynthetische micro-organismen die voedsel kunnen produceren uit anorganische stoffen (water en koolstofdioxide) en zijn essentieel voor het behoud van het leven op aarde. Ze bieden organische verbindingen met een hoge voedingswaarde en zuurstof om de rest van het leven op aarde te ondersteunen.

Microalgen zijn de belangrijkste bron van fotosynthetische productie
op de planeet en zijn de belangrijkste zuurstofbron die we inademen.


Microalgen zijn een duurzame bron met een hoge voedingswaarde met een breed scala aan toepassingen en industriële mogelijkheden in alle markten met betrekking tot voeding en gezondheid. Uit microalgen halen we carotenen, etherische oliën, mineralen, omega 3, 6 en 9 vetzuren, eiwitten, krachtige antioxidanten, aminozuren en vitamines van zeer hoge kwaliteit.

Door zijn grote 'metabole plasticiteit' en zijn snelle groeicapaciteit kan het binnen enkele uren worden gedupliceerd, waardoor een biomassa met een grote veelzijdigheid in zijn toepassingen wordt geproduceerd.
De biomassa verkregen uit gecontroleerde microalgenculturen is van zeer hoog economisch belang voor verschillende markten zoals menselijke voeding, diervoeding, farmacologie, cosmetica, bij de productie van voedingssupplementen, voor aquacultuur en voor productie van meststoffen met een grote voedingswaarde voor de landbouw en hydrocultuurgewassen.

Bij Green Sea Bio System One zijn we ervan overtuigd dat de duurzame toekomst van de mensheid
volledig verbonden zal zijn met de teelt van microalgen.


Het is een schone industrie die de planeet zuurstof blijft geven en waaruit alles wat nodig is voor menselijke en dierlijke voeding wordt verkregen, voor de productie van natuurlijk voer, natuurlijke meststoffen, cosmetica, ze kunnen land herstellen dat verloren is gegaan door giftige meststoffen, ze kunnen de kwaliteit van de wateren verbeteren. Er zijn eindeloze mogelijkheden.

Microalgenculturen hebben onder meer de volgende kenmerken:

- Hoge capaciteit en snelheid bij de opwekking van biomassa
- Een homogene en hoogwaardige biomassa-opwekking
- Er wordt een grote verscheidenheid aan producten en biomoleculen verkregen
- Er is geen bouwland nodig
- De voedingsstoffen zijn eenvoudig
- Ze verbruiken CO2 uit de atmosfeer en geven zuurstof terug
- Ze hebben de hoogste fotosynthetische efficiëntie ter wereld

... we twijfelen er niet aan dat ze de duurzame toekomst van de mensheid zullen zijn.